استخدام

استخدام مؤثر

در استخدام افراد باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

برای آشنایی با نحوه استخدام مؤثر ابتدا دعوت می کنم از شما که کلیپ زیر را باهم ببینیم و بعد در ادامه مقاله با توضیحات بیشتری در خدمت شما عزیزان هستیم.

۱.روحیه یادگیری

شاید برای کسب مهارت‌های جدید نیازمند آموزش بیشتری باشید؛ مثلاً، اگر به قانون و حقوق علاقه دارید، به دانشکده‌ی حقوق بروید؛ اما به جز آموزش رسمی، روش‌های دیگری برای به دست آوردن دانش وجود دارد. برای مثال، می توانید در کلاس حسابرسی و دیگر آموزش‌های غیررسمی، ثبت نام کنید یا درباره رشته‌ی موردعلاقه‌تان بیشتر مطالعه کنید.

۲.منظم بودن

نظم و انضباط از هر لحاظ مهمترین ویژگی شخصی است که به شما اجازه می‌دهد بر مدیریت زمان خود تسلط داشته باشید. انگیزه؟ ارتباطات؟ بله همه این ها مهم است؛ اما نظم فرمانده همه آنهاست.


منظم بودن به این معنی است که همیشه اولویت بندی و مهم‌ترین وظایف خود را به یاد دارید و همیشه برنامه روزانه، هفتگی و ماهانه خود را حفظ می‌کنید (اگرچه نمی توان گفت ۱۰۰ درصد باید اجرا شود) و هرگز اجازه نمی‌دهید هر گونه مزاحمت به راه و مسیر اصلی شما در راه رسیدن به اهدافتان خللی وارد کند.

چیزی که مهم است این است که شما نباید نظم را به عنوان رفتاری تصور کنید که شما را وادار می‌کند در یک جهنم زندگی کنید. نظم بیشتر شبیه یک روتین است. نظم شما را در یک قفس زندانی نمی کند. بلکه باعث سازماندهی کارهایتان می شود. از نظم و انضباط استفاده کنید تا عادات مثبت را در خود ایجاد کنید. می بینید که همه چیز ساده تر و روان تر خواهد شد.

۳.نحوه تعامل و حل مشکل

فهم مسئله به صورت ساده یعنی اینکه مسئله واقعی را به صورت واضح مشخص کنیم! در این مرحله باید مسئله را به صورت کامل بنویسیم و نقش خود در پیش آمدن این مسئله را بپذیریم…


فرض کنید میخواهید تلاش کنید هر روز ساعت ۵ صبح بیدار شوید. این مسئله شماست. حتی ممکن است نقش خود (تنبلی) را در این مسئله پذیرفته باشید، اما اگر کسی بپرسد چرا میخواهید این ساعت از خواب بیدار شوید، هیچ جوابی برایش نداشته باشید. بنابراین شما هنوز مسئله را نشناخته اید. در واقع آن را «نفهمیده اید».

این موضوع رو با پرسیدن سؤالاتی مثل اینکه اگر با همکارت دچار مشکل شدید چطورحل می کنید می توانید بررسی کنید و با توجه به جوابی که می دهد می توانید متوجه بشوید که اهل تعامل و حل مشکلات هست یا خیر.

۴.متعهد بودن

اینکه نیرویی که جذب می کنین متعهد و مسئولیت پذیره یا دمدمی مزاج خیلی مهمه،برای فهمیدن این موضوع بررسی مدت زمان کارش در جاهای قبلی که کار کرده،اینکه مدت حضورش در هر شرکت کوتاه مدته یا بلند مدت و فاصله هر تغییر شغلش چقدر بوده می تونه کمک کننده باشه.

توجه به این نکات در مصاحبه در عین ساده بودن خیلی می تونه مهم باشه ، در جذب نیروها توجه به این نکات خیلی به ما در جذب نیروی خوب کمک کرده،هر چند مصاحبه بررسی اولیه اس و خیلی چیزا در کار معلوم میشه ولی بررسی اولیه باید با دقت و درست انجام شود.

۵ـ استعدادیابی

برای اینکه استعداد خود را به راحتی هرچه تمام تر کشف کنیم، ۷ راه حل و تکنیک فوق العاده مهم وجود دارد که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم. این ۷ تکنیک عبارتند از:

  1. خودتان را باور کنید
  2. در کودکی خود جستجو کنید
  3. علایق خود را کشف کنید
  4. از اطرافیانتان سوال بپرسید
  5. از استعداد کُش ها فرار کنید!
  6. کارهایی که بهتر از دیگران انجام می‌دهید را پیدا کنید
  7. از تست های استعدادیابی استفاده کنید

۶ـ طرز فکر رشد

افراد با طرز فکر رشد همیشه شکست و ناامیدی را تجربه می‌کنند، اما اجازه نمی‌دهند که شکست‌ها مانع از رسیدن آن‌ها به اهدافشان شوند. زمانی که همه چیز طبق برنامه پیش نمی‌رود، یک رویکرد طرز فکر رشد را در نظر بگیرید و ببینید چطور می‌توانید شرایط را تغییر دهید.به جای افسوس و حسرت و گله و شکایت، اگر همیشه به دنبال راه حل بگردید، پیدایش می‌کنید. شک نکنید.

 7ـ چالش‌ها را فقط به عنوان فرصت نگاه کنید


در هنگام روبرو شدن با چالش فقط بپرسید: «من چطور میتونم از این فرصت استفاده کنم؟» یا «من چطور میتونم از این مانع یا بحران، کلی چیز یاد بگیرم؟»


چالش‌های جدید، فرصتی است برای توسعه مهارت‌های جدید و ایجاد ارتباطات جدید سیناپسی، با تمرین و تلاش این ارتباطات را بهبود بدهید.

 8ـ تناسب شخصیت با کار

یکی دیگر از فاکتور های مهم برای فرایند استخدام ، شخصیت فرد است که باید در نظر گرفته شود. برای مثال خصوصیتی مثل همدلی به احتمال زیاد برای یک پرستار یا مددکار اجتماعی مهم تر است تا برای یک وکیل و یا یک برنامه نویس کامپیوتر. اینکه چه نوع شخصیتی را استخدام می کنید به فرهنگ سازمان و نوع شغل مورد نظر بستگی دارد. ممکن است فردی با مهارت های گوناگون برای شغلی مناسب باشد ولی در عین حال برای کاری دیگر مناسب نباشد در واقع همه چیز بستگی به نوع شخصیت فرد دارد که این شخص درون گرا است یا برون گرا.افراد برون گرا هرچقدر که با دیگران ارتباط بیشتری برقرار کنند و تبادل بیشتری داشته باشند، انرژی بیشتری می‌گیرند اما درون گرا ها برخلاف آنها، ترجیح می‌دهند که تجربیات و دانسته‌های خود استفاده کنند.

 

۹ـ مهارت‌هایتان را پیدا کنید

لیستی از مهارت‌های موردنیاز برای شغلی که می خواهید در آن استخدام شوید، تهیه کنید. امروزه خیلی از مشاغل به مهارت‌هایی چون مهارت‌های رایانه‌ای، فنی، ارتباطی، تحقیقاتی و مهارت‌های حل مسئله نیاز دارند. ببینید کدام یک از مهارت‌ها در شما وجود دارد؟

۱۰ـ ارزش خود را بدانید

نداشتن سابقه کار و تجربه‌ی کافی نشانه‌ی بی‌ارزش بودن شما نیست. آیا مهارت یا ویژگی‌ای دارید که با این کار ارزشتان را به کارفرما نشان دهید؟ هر تجربه و مهارتی که در زمینه‌های مختلف دارید به صاحبان مشاغل نشان دهید تا ببینند با فرد ارزشمندی رو به رو هستند.

۱۱ـ میان اعتماد به نفس و بی‌تجربگی خود تعادل ایجاد کنید

اعتماد به نفس در موفقیت شما تأثیرگذار است، اما باید همراه با تواضع و فروتنی باشد. یادتان باشد اکنون شما یک فرد بی‌تجربه هستید. باید به کارفرما اطمینان دهید از پس این کار بر می آیید، اما در مقابل باید به او نشان دهید به دنبال یادگیری هستید و می خواهید پیشرفت کنید.

۱۲ـ واقع بین باشید

حتی وقتی مهارت‌ها و تجربیات زیادی دارید، باز هم برای موقعیت‌های شغلی تقاضا دهید که مناسب شماست. کارفرمایان در بازار کار با متقاضیان زیادی با مهارت‌های مختلف مواجه هستند، به همین خاطر برای فرصت دادن به کسی که کمتر از دیگران تجربه و مهارت دارد، انگیزه‌ی کمتری دارند. به دنبال استخدام در شغل‌هایی باشید که با مهارت‌ها و توانایی‌هایی که اکنون دارید، واقعاً بتوانید بهتر از دیگران خود را نشان دهید.

و اینکه شما می توانید همواره خود را جای افرادی بگذارید که می خواهند استخدامتان کنند. چه مهارتی در شما وجود دارد که می تواند نظر آن‌ها را به خود جلب کند؟ جواب این سؤال را باید در عملکردتان از نقطه‌ی شروع تا دست یابی به هدف که شامل پیدا کردن کار، تنظیم تقاضانامه، رزومه و مصاحبه شغلی است پاسخ دهید.

باید باور کنید با داشتن یک ذهنیت درست می توانید به هر آنچه می خواهید برسید.

۱۳ـ داوطلبانه کار کنید

اگر نمی توانید شغل مناسبی پیدا کنید، برای کسب تجربه کارهای رایگان انجام دهید. شاید یک موقعیت داوطلبانه آسان‌تر از پیدا کردن یک موقعیت برای کارآموزی باشد. تا جای ممکن در ارائه‌ی خدماتی که متناسب با مهارت‌های شماست داوطلب شوید. با داوطلبانه کار کردن، به تجربیات ارزشمندی دست می یابید و می توانید یک شبکه‌ی ارتباطی ایجاد کنید و اولین فرصت شغلی‌تان را به دست آورید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *