بهبود فردی

چگونه روی بهبود فردی خود سرمایه گذاری کنیم؟

بهبود فردی در مسیر زندگی چیزی است که اکثر افراد به دنبال آن هستند اما تعداد کمی می‌‌توانند در این مسیر پر‌فراز‌و‌نشیب به مقصد برسد.

موفقیت به رنگین‌کمان گریزانی می‌ماند که در کل زندگیمان به‌ دنبالش هستیم. هر بار که به آن نزدیک می‌شویم، از افق دیدمان دور می‌شود. پس از چندین بار تلاش‌ بیهوده‌، به این فکر می‌افتیم که آیا خوشبختی دست‌یافتنی است؟

اما نباید اینگونه باشد!

بهبود و توسعه فردی، فرآیندهایی توقف‌ناپذیر در طول زندگی هستند که قابلیت‌ها و توانایی‌های شما را بهبود می‌دهند و باعث می‌شوند که از حداکثر پتانسیل خود استفاده کنید تا در زندگی موفق شوید. البته نباید وقتی به دنبال بهبود فردی خود هستیم نا امید شویم قطعا انجام هرکاری چالش هایی را برایمان به دنبال دارد ما باید بتوانیم این چالشها را تبدیل به فرصت کنیم مثلا زمانی که ما دچار مشکل قلبی می شویم و پزشک توصیه می کند بما که هر روز پیاده روی منظم داشته باشیم و رژیم غذایی خود راتغییر دهیم و در غذا از روغن های حاوی پالم استفاده نکنیم ،مصرف نمک را کاهش دهیم و … .بعد از چند هفته شاهد هستیم که چقدر تغییر کردیم ، به خاطر پیاده روی صبح ها زود از خواب بیدار میشویم ،بخاطر استفاده از رژیم غذایی مناسب دیگر مشکل قلبی ما مرتفع شده است و … . ما چالش بیماری را تبدیل به فرصت کردیم چون مجبور شدیم برای حفظ سلامتی خودمان تنبلی را کنار گذاشته و ورزش روزانه انجام دهیم. بعد از مدتی متوجه تغییرات شگرفی در زندگیمان می شویم که ناخودآگاه منجر به بهبود فردی مان شده است.

مهارت فردی چیست؟

برای بحث درباره توسعه فردی، ابتدا لازم است معنای مهارت را یاد بگیریم. مهارت به معنی توانایی لازم برای انجام کارهای دشوار و سخت است. واژه مهارت فردی، از واژه‌های پرکاربرد امروزی است که بسیار شنیده می‌شود و تعریف دقیقی ندارد. می‌توان گفت کارهایی را که ما قادر هستیم به ‌راحتی و به ‌نحو احسن انجام دهیم مهارت‌های ما محسوب می‌شوند. مهارت فردی را می‌توان یاد گرفت؛ زیرا قابل آموزش است و با کسب تجربه افزایش می‌یابد و ارتقاء پیدا می‌کند. در نتیجه مهارت به توانایی انجام یک فعالیت گفته می‌شود؛ در صورتی که گاهی این توانایی مرتبط با فکر و اندیشه است و همیشه جسمانی نیست.

به خاطر بسپارید که یادگیری مهارت فردی و ارتقاء آن، انرژی بالایی به شما خواهد داد؛ به طوری که احساس بهتری نسبت به خودتان خواهید داشت و انگیزه و اعتمادبه نفس شما افزایش خواهد یافت. توجه داشته باشید که یادگیری مهارت‌های فردی، پیش از یادگیری هر مهارتی ضروری است.

اگرمی خواهیدبه رشدوتعالی برسیدبرای یادگیری مهارت های فردی ازهمین امروز اقدام کنید

بسیاری از افراد تصور می‌کنند مهارت‌های فردی، فقط به معنای مهارت‌ها و توانایی‌های فردی برای راه‌اندازی کسب ‌و کار است؛ به همین علت به مهارت‌های فردی و بین فردی توجه نمی‌کنند. استفاده از مهارت‌های فردی و بین فردی می‌تواند سایر مهارت‌های افراد را نیز بهبود دهد.

افراد در هر سنی می‌توانند مهارت‌های فردی خود را بهبود دهند.اصلا به این فکرنکنید که سن شما بالا رفته و دیگر نمیتوانید به رشد وپیشرفت برسید. افراد مشهور زیادی هستند که در سنین بالا توانسته اند تغییرات شگرفی را در زندگی خود ایجاد کنند. یادگیری و بهبود مهارت‌های فردی به شما انرژی و انگیزه کافی برای یادگیری مهارت‌های دیگر را نیز می‌دهد تا بتوانید از آن مهارت‌ها در توسعه کسب‌وکار خود نیز استفاده کنید.

بهبود به معنی بهتر کردن مهارت‌هایی که داریم است و توسعه به معنی کسب مهارتی است که اکنون نداریم.

بهبود فردی و توسعه فردی، به معنای پرورش دادن مهارت‌هایی است که فرد را توانا می‌سازد تا برای شکوفایی حداکثری توانمندی‌های بالقوه خود، اهدافش را به‌طور صحیح تعیین کند، به‌منظور تحقق آن‌ها برنامه‌ریزی کند و گام‌های عملی بردارد.

بهبود فردی باعث ایجاد تصمیمات بهتر، انتخاب‌های درست‌تر و تغییرات مثبت‌تر در زندگی می‌شود و درنتیجه موفقیت و بهبود فردی را به دنبال دارد. با برنامه‌های بهبود و توسعه فردی، می‌توانید زمان بیشتری را به پرورش نقاط قوت و ضعف خود اختصاص دهید.

اگر فکر می کنید در کاری خوب هستید،تلاش کنید در این کار پیشرفت کنید و خیلی خوب یا خیلی عالی شوید.

بهبود فردی شامل فعالیت هایی است که هویت فردی را بهبود می دهد. رشد استعداد ها و توانایی ها، فرصت های شغلی بهتر، تحقق آرزوها، بالابردن کیفیت زندگی شخصی و حرفه ای، از مهم ترین دستاوردهای بهبود فردی است. این فرایند همه فعالیت های رسمی و غیر رسمی فرد در طول زندگی را در بر می گیرد. بهبود فردی همگام با مسیر زندگی ادامه دارد و نمی توان زمانی را برای تکامل آن در نظر گرفت. برای رسیدن به حداکثر توانمندی در زندگی ، کسب مهارت های جدید در طول زندگی هر فرد ضروری است. بهبود فردی منجر به اخذ تصمیمات بهتر، انتخاب های صحیح تر و تغییرات مثبت در زندگی شده و توسعه فردی و موفقیت عملی را به دنبال دارد.

بهبود و توسعه فردی از دو دیدگاه جسمی و ذهنی مورد بررسی قرار می گیرند. بدون تردید جنیه های روحی-روانی تاثیر مستقیم بر عملکرد ذهنی فرد دارند که می توانند عملکرد جسمی فرد را تحت تاثیر قرار دهند. از طرفی بدون در نظر گرفتن جنبه جسمی نمی توان تنیجه خوبی از فعالیت های ذهنی کسب کرد. به نظر می رسد توجه به توسعه جسمی و توسعه ذهنی به صورت موازی از ملزومات بهبود و توسعه فردی باشد.

بهبود فردی و خروج از منطقه امن

کسب مهارت مدیریت زمان اصلی ترین توانایی جهت توانمند سازی فردی است. کنترل زمان و استفاده صحیح از فرصت ها همان چیزی است که هر فرد موفقی به خوبی با آن آشناست. برنامه ریزی برای آینده منوط به مدیریت زمان در حال حاضر است. مدیریت زمان با انجام کارهای تکراری در محیط های همیشگی تفاوت دارد. کسب تجارب جدید برای دوری از یکنواختی ضروری است. اغلب افراد تمایل دارند در منطقه امن فردی و حرفه ای فعالیت کنند و خروج از این منطقه را هرگز تجربه نمی کنند. ترس از کسب تجارب جدید مانع از بهبود فردی و به تبع آن توسعه فردی در زندگی می شود. برنامه های تکراری، کسالت بار و خسته کننده خواهند شد و کارایی اولیه را به همراه ندارند. برای رسیدن به موفقیت به طور مداوم به دنبال تجارب جدیدتر باشید.

بهبود نقاط ضعف و گسترش توانایی ها

تمرکز روی نقاط قوت بهترین راه برای کمرنگ کردن نقاط ضعف است. با برنامه های بهبود و توسعه فردی می توان زمان بیشتری را روی پرورش و شکوفایی نقاط قوت اختصاص داد. اگر در کاری خوب هستید این پایان راه نیست. هنوز هم می توان در همان کار، خیلی خوب و حتی عالی شد. تمرکز بر روی ارتقا نقاط ضعف، بسیار دشوار و گاهی ناامید کننده است ولی همیشه می توان نقاط قوت را بهبود بخشید. البته باید تلاش کرد و کم کم نقاط ضعف را بهبود بخشید مثلا اگر شبها دیر می خوابیم از امشب سعی کنیم ده دقیقه زودتر بخوابیم و هر شب پنج دقیقه به این تایم اضافه کنیم.قطعا بعد از مدت کوتاهی تأثیر تایم های کوتاه را خواهیم دید و می توان در بقیه موارد مثل کتاب خواندن،ورزش کردن و .. از این روش استفاده کرد. یا اگر یکی از نقاط قوت ما خوش اخلاق بودنمان است ،می توانیم این خصوصیت را ارتقا دهیم .

بهبود فردی و افزایش اعتماد به نفس

کسب مهارت های جدید یک گام بزرگ برای موفقیت در زندگی است. این موفقیت زیربنای موفقیت های بزرگ تر است که نیاز به کسب مهارت جدیدتر دارد. با کسب مهارت های جدید می توان وارد حیطه کاری بزرگ تر شد و موفقیت بیشتری کسب کرد. این چرخه احساس خوب و اعتماد به نفس را به همراه دارد. کسانی که اعتماد به نفس بالاتری دارند در مواجه به شکست ها ، عملکرد خود را تغییر می دهند و هرگز ناامید نمی شوند. مثلا فردی در یک شرکت تجاری کار می کند و به مأموریت های خارج کشور می رود ولی با زبان انگلیسی آشنایی ندارد که این ضعف بزرگی برای او محسوب می شود، این فرد تلاش میکند و این ضعف را برطرف می کند در نتیجه اعتماد به نفس او بالا می رود و در جلسات کاری موفق تر عمل میکند.

به یادبسپاریدبرای داشتن اعتمادبه نفس بالاتر; بایدبرای بهبودفردی خود تلاش کنید.

بهبود فردی و جایگاه اجتماعی

داشتن نگاه صادقانه به حوزه های کاری، نیازمند خودآگاهی و شناخت توانایی های فردی است. رسیدن به اهداف برنامه ریزی شده بدون در نظر گرفتن توانایی امکان پذیر نیست. فرایند بهبود فردی با آموختن، کسب تجربه و خود آگاهی همراه است. کسب مهارت های ذهنی و عملی در بهبود جایگاه اجتماعی تاثیر مثبت دارد.

در ادامه مقاله ۱۰ هدف ساده بهبود فردی را با شما دوستان عزیز به اشتراک میگذاریم که اگر در رسیدن به آن مداومت داشته باشید، به‌ خوبی در مسیر رشد وبهبود فردی قرار خواهید گرفت.

۱.به رشد، یادگیری و پیشرفت متعهد باشید

خواه دنبال ایجاد یک رابطه ایده‌آل، کسب‌وکار موفق باشید، یا بخواهید در مهارت جدیدی مسلط شوید، باید برای بهبود فردی بیشتر، دروازه‌های زندگیتان را به روی یادگیری و توسعه دانش بگشایید.

درست‌ همانطوری که بدنتان نیاز به رژیم غذایی سالم دارد، ذهن‌تان نیز نیاز به رژیم اطلاعاتی سالم دارد.

اگر بخواهید در زندگیتان رشد و نمو داشته باشید، باید ذهنتان را با ایده‌ها و اطلاعات جدید تغذیه کنید. هرروز، حداقل ۱۵ الی ۳۰ دقیقه از وقتتان را به خواندن مطالبی اختصاص دهید که دانش‌تان را تقویت می‌کند. البته اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که اهل مطالعه نبوده اید و تازه این کار را می خواهید شروع کنید توصیه می کنم ابتدا چند صفحه کتاب بخوانید و هر روز تعداد صفحات کتاب را افزایش دهید تا از کتاب خواندن خسته نشوید.

صرفاً برای سرگرم‌کردن خودتان کتاب نخوانید، بلکه تنها برای بالابردن دانش و افق دیدتان دست به خواندن بزنید. می توانید از کتابهای مطرح و نویسندگان مشهور استفاده کنید تا به رشد فکری و دانش دست پیدا کنید.

محتوایی را مصرف‌ کنید که عملی است و مستقیماً به اهداف و آرزوهای شما ربط دارد.

مواد خواندنی شما می‌تواند شامل کتاب، روزنامه‌ها، مجلات و مجلات آنلاین باشد. اگر ترجیح می‌دهید که به صورت شنیداری چیزی را یاد بگیرید، می‌توانید به جای خواندن به پادکست‌ها و کتاب‌های صوتی که مخصوص آموزش و رشد هستند گوش دهید.

جیم ران، نویسنده و سخنران انگیزشی، یکبار گفت: «موفقیت چیزی جز چند نظم ساده که هرروز انجام می‌شود، نیست».

۲. هدفگذاری کنید

بی‌آنکه چیزی درباره‌ی مقصدتان بدانید، نمی‌توانید به موفقیت برسید. داشتن چشم‌انداز برای اینکه به کجا می‌خواهید بروید، ایجاد نقشه راه و تهیه طرح، اقدام متمرکز را برای توسعه فردی شما آسان‌تر می‌کند.

اگر در طول عمر برنامه چشم‌اندازتان عملی به‌نظر نمی‌ر‌سد، آن را به برنامه ۱۰ ساله، ۵ ساله یا ۱ ساله تقسیم کنید. هر زمانی‌که راحت‌تر بودید دست به اقدام بزنید.

براساس چشم‌انداز خودتان، اهداف بلندمدت و کوتاه‌مدتی را برای خود ترسیم کنید. از معناداربودن اهدافتان مطمئن شوید چرا که باعث می‌شود، بزرگتر فکر کنید و تا آخرین لحظه پای رسیدن به اهداف بایستید؛ صرفنظر از اینکه چه موانعی ممکن است سر راهتان قرار بگیرد.می توانید برای اینکه هدفگذاری بهتری داشته باشید از یک مشاور خبره کمک بگیرید.

اگه در راه رسیدن به اهدافتون به موانعی برخورد کردید و نمی دونید چکار کنید توصیه می کنم با مشاور تیم ما تماس بگیرید. ۰۹۱۵۱۴۰۰۴۴۸

۳. برقراری راهبردهای واقع‌گرایانه در بهبود فردی

برای اینکه اهدافتان را مادی کنید، بایستی درخصوص تخصیص منابع‌تان ازقبیل زمان، پول، تلاش و ارتباطات، استراتژیک عمل کنید. استراتژی شما باید شامل یک پیش‌ارزیابی جامع از آن چیزی باشد که واقعاً در اهدافتان تحقق می‌یابد.

مبتنی بر ارزیابی‌تان طرحی مشخص کرده و سپس برای اجرای آن استراتژی را تعیین کنید. اگر به چیزهایی که در رسیدن به هدفتان لازم دارید نگاهی واقع‌بینانه داشته باشید، متوجه میزان تلاشتان خواهید شد.

اگر چنین تخمینی در برنامه‌ریزی‌هایتان نداشته باشید، به‌راحتی مقدار کار و منابع موردنیازتان را دست‌کم می‌گیرید و در نتیجه کارتان با شکست مواجه می‌شود.

۴. در مسیر بهبود فردی منعطف و صبور باشید

درحالی‌که متمرکز بودن بر رشد و پیشرفت در مسیر بهبود فردی امری مهم تلقی می‌شود، شما نیز باید خودتان را برای تغییرات پیش‌بینی‌نشده آماده کنید.

همیشه هدف نهایی را به‌خاطر بسپارید، اما درباره نحوه و زمان رسیدن به هدفتان منعطف باشید. چرا که در طول این مسیر فرازونشیب‌های زیادی وجود خواهد داشت، پس باید توقعتان از نحوه نگاه به مسیرتان را پایین بیاورید. مثلا یک کشتی گیر را در نظر بگیرید که یکسال تمرین های سخت و فشرده انجام میدهد ،به مسافرت نمیرود ،عید در کنار خانواده اش نیست و .. تا در المپیک مدال کسب کند اما در تمرینات بطور ناگهانی دچار آسیب دیدگی می شود و دیگر نمی تواند در المپیک شرکت کند با اینکه یکسال زحمت زیادی کشیده بود و قطعا اگر به مسابقات اعزام میشد مدال طلا کسب می کرد.

هنگامی‌که چشم‌انداز سفت و سخت‌تان را رها می‌کنید، در واقع خودتان را از اضطراب، نگرانی و ناامیدی حاصل از اتفاقات غیرمنتظره دور می‌کنید.

بهترین تمرین‌هایی که باعث می‌شوند افراد راحت‌تر بتوانند با این قضایا کنار بیایند، تکنیک‌هایی چون ذهن‌ آگاهی، نفس عمیق کشیدن، در زمان حال ماندن و داشتن حس شوخ طبعی است.

۵. بهبود جسمانی را در اولویت قرار دهید

بدنتان وسلیه نقلیه زندگی شماست. اگر همواره سالم و تندرست نباشید، رسیدن به پتانسیل کامل برایتان چالش برانگیز خواهد شد.

بسیاری از بیماری‌ها، دردها و اختلالات روحی و کمبود انرژی نتیجه مستقیم سبک‌ زندگی بد و ناسالم است. علم ثابت کرده ‌است که ظرفیت عقلانی و هیجانی ما رابطه‌ای قوی با وضعیت بهزیستی جسمانی ما دارد.

مطمئن شوید که اصول اساسی زندگی سالم از قبیل خوردوخوراک و تغذیه سالم، خواب کافی و سبک زندگی فعال را دنبال می‌کنید. این امور باعث می‌شود تا متناسب و قوی باقی بمانید.اگر فکر می کنید هر کدام از این مواردی که ذکر شد را به روش صحیح انجام نمیدهید توصیه می کنم از همین لحظه اقدام کنید و برای بهبود وضعیت جسمانی خود گام بردارید.

۶.نفس عمیق بکشید

در دنیای پرتحرک و سریع ما، خیلی مهم است که در طول روز زمانی را به بهبود فردی اختصاص دهید، کمی تأمل کنید و نفس عمیق بکشید. با آگاهی از تنفسمان، می‌توانیم روی خودمان متمرکز شویم.

اکثرمان متوجه نیستیم زمانی که دچار استرس می‌شویم، نفسمان را شدیداً در سینه حبس می‌کنیم و تنفس کم عمقی داریم.

با توجه کردن به تنفسمان، نه ‌تنها هوای بیشتری را به بدنمان وارد می‌کنیم که باعث آرامش ذهن می‌شود، بلکه تمرکزمان را متوجه اینجا و اکنون می‌کنیم.

چند تمرین وجود دارد که می‌تواند به ما در متمرکز کردن تنفسمان کمک کند، این تمرین‌ها عبارتند از: تمرین‌های تنفسی معین، تمرین‌های مدیتیشن صبحگاهی و یوگا.

۷.اوقاتی را برای استراحت و نیرو گرفتن اختصاص دهید

اگر با کنترل امور افکارتان را بیش‌ازحد خسته می‌کنید، پس بهترین کار این است که از کارهای خسته‌کننده فاصله بگیرید، زمانی را به خودتان اختصاص دهید و وارد وضعیت آرام‌تری شوید.

علاوه بر توجه بیشتر به تنفستان، می‌توانید درگیر فعالیت‌های ریلکس‌کردن ازقبیل مدیتیشن، یوگا، پیاده‌روی، گوش دادن به موسیقی آرامش‌بخش، باغبانی(توصیه می کنم به دوستان عزیز چند گلدان در منزل خود داشته باشند که با دیدن و رسیدگی به آنها در زمان ایجاد استرس به آرامش برسید)، نوشیدن دمنوش‌های طبیعی و آرام‌بخش، روشن‌کردن شمع معطر، خواندن رمان یا هر چیزی که ضربان قلب شما را پایین می‌آورد. می توانید با قرار گرفتن در کنار دوستانی که دارای تفکر مثبت و هم راستای افکار شما هستند هم نیرو بگیرید.

از محیط‌های شلوغ و پرسروصدا یا مصرف محرک‌هایی چون کافئین دوری کنید.

۸. سیستم حمایتی معتبر بسازید

موفقیت، سفر یک ‌نفره نیست. شما به کمک تیمی معتبر از توصیه‌کنندگان، مربیان، دوستان و افراد حرفه‌ای و ماهر برای راحتی‌تان نیاز دارید.

دوستان و شریکی را بیابید که از شما برای رسیدن به هدفتان حمایت لازم را می‌کنند. شما می‌توانید این افراد را در هر جایی پیدا کنید اما احتمال ملاقات آن‌ها درگروه‌ها و سازمان‌هایی که عموماً افراد دارای خودآگاهی بالا و وجدان قوی ازقبیل گروه‌های داوطلب، گروه های ورزشی ، حامیان حیوانات، دوره‌ها ،کارگاه‌های خودسازی و سازمان‌های مذهبی یا معنوی محور را جذب می‌کنند، بیشتر است.

۹.قدردانی و فروتنی را ترویج دهید

گاهی‌اوقات ممکنه آنچه که در زندگی اکنونمان می‌گذرد را دوست نداشته باشیم و با روی آوردن به اشکال ناسالم یا رویه‌های ناسالم از چنین موقعیت‌های ناخوشایندی فرار کنیم. لذا، می‌توانیم با پرورش نگرش قدردانی و فروتنی در خودمان از این وضعیت ناسالم خلاص شویم.

درمورد قدرت قدردانی و نحوه‌ی بالابردن ارتعاش شخصی ما انسان‌ها، مطالب زیادی نوشته شده ‌است. عمل قدردانی و تشکر از چیزهای ساده‌ایی که معمولاً در طول روز به آن‌ها توجه نمی‌کنیم، می‌تواند نگرش ما به زندگی را خیلی سریع تغییر و زندگیمان را به همراه خود ما ارتقا دهد.

یک فنجان کاکائوی داغ در یک روز سرد زمستانی یا داشتن یک دوست خوب خصوصاً پس از یه روز سخت کاری کنارتان است، خانواده ، سلامت جسمیتان که باعث می‎‌شود فعال بمانید همگی چیزهایی ساده‌ اما با برکتی هستند که قابل شکرگذاری و قدردانی هستند.

۱۰.در مسیر بهبود فردی ناشناخته ها را بپذیرید و انتظارات را رها کنید

اکثرمان نسبت به عناصر یا چیزهای ناشناخته حس تنفر غریزی داریم. در ارتباط با برخی پیامدها و بی‌اطلاعی از اینکه چه چیزی پشت سرمان قرار دارد احساس ناراحتی می‌کنیم. اما تلاش برای فهمیدن آینده ناشناخته و اینکه در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد درحقیقت دستورالعملی برای تسکین این اضطراب ذهنی است.

همانطورکه رهبر فکری دیپاک چوپرا می‌گوید: « افرادی که در دنیای بیرون به دنبال امنیت هستند، یک عمر در تعقیب آن هستند. با رها کردن وابستگی‌تان به توهم امنیت، که در واقع وابستگی به امور شناخته‌شده است، شما وارد محیطی با تمام امکانات می‌شوید. درحقیقت محیطی است که خوشبختی، ثروت و رضایت واقعی را در آنجا خواهید یافت».

وقتی‌که این تفکرات را رها می‌کنیم و به چیزهایی که نمی‌بینیم اعتماد می‌کنیم، در را به سوی ثروت و فراوانی می‌گشاییم.

مطابق با مطالعات انجام ‌شده برخی پرستارانی که وقتشان را با بیماران درحال مرگ گذرانده بودند، حسرت اکثر بیماران درحال مرگ این بود که در طول عمرشان جرأت این را نداشتند جوری که خودشان می‌خواهند زندگی کنند و ای‌کاش به نظرات و توقعات دیگران در زندگیشان توجهی نمی‌کردند. پس تا دیر نشده برای خودمان زندگی کنیم تا در زمان مرگ کهنسالی حسرت روزهای از دست رفته را نخوریم.

مطالعه کتاب توسعه فردی برای روشن شدن ذهن و بهبود مهارت‌ها بسیار موثر است. به همین منظور در ادامه مطلب تعدادی کتاب را در حوزه توسعه فردی معرفی می‌کنیم.

کتاب : «بی حد و مرز» نوشته ; جان‌ ‌ماکسول

کتاب: «توسعه مهارت‌های فردی و حرفه‌ای» نوشته ; مانموهان جوشی و جواد عارفی 

کتاب : «پادگان بهبودی» نوشته ; سید محمدرضا علوی طباطبایی 

کتاب : «راهبردهای رشد و توسعه فردی» شامل برنامه‌های توسعه فردی، نوشته ; حمیدرضا خان‌پورهرسمی، اکبر فرجی ارمکی و محمدرضا عطوفی سلمانی

کتاب : «نسخه بهتر خودت» شامل هفت نکته کلیدی برای بهبود زندگی روزانه، نوشته ; جول‌ اوستین و افسانه اکبرزاده مقدم

کتاب : «مدیریت بر خود و برنامه ریزی توسعه فردی» شامل ایده‌هایی برای تغییر انتخاب مسیر موفقیت و توسعه شخصی، نوشته ; بهزاد ابوالعلایی

کتاب : «راهنمای توسعه مهارت‌های فردی» نوشته ; جیم‌وان

کتاب : «توسعه شایستگی مدیران برنامه ریزی توسعه فردی» نوشته ; دکتر بهروز قلیچ‌لی

نتیجه‌گیری

بهبود فردی باعث ایجاد تصمیمات بهتر، انتخاب‌های درست‌تر و تغییرات مثبت‌تر در زندگی می‌شود و درنتیجه موفقیت و بهبود فردی را به دنبال دارد. با برنامه‌های بهبود و توسعه فردی، می‌توانید زمان بیشتری را به پرورش نقاط قوت و ضعف خود اختصاص دهید.

همه دلشان می‌خواهد که زندگی بهتری داشته باشند، اما این زندگی بهتر ممکن است از دید هرکس متفاوت باشد. به نظر شما زندگی بهتر یعنی چی؟ از دید شما زندگی بهتر چیست؟ و چطور می توان با بهبود فردی زندگی بهتری داشت؟ دوستان عزیز نظرات خود را درباره بهبود فردی و زندگی بهتر با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *